Sunday, March 6, 2011

VISIT

hI GUYS...HADIFF NOW GOES TO A NEW BLOG.... WWW.LIFE-FANTASY95.CO.CC  <<

Monday, January 31, 2011

I'LL BE BACK !!!

HADIFFLIFE AKAN KEMBALI MENGHANTUI ANDA SELEPAS INI...DENGAN ARTIKEL2 YG LEBIH MENARIK DAN MENGODA...LOL....SEMUANYA AKAN BERUBAH....

''Ini Cerita SAYA''... :P

Saturday, December 11, 2010

My First Animation Ever !!!

video
               This is my first step of going more furthur in designing animation...This animation might look stupid but as well as we know..Success come from failure...hehe....

            I still learning more about creating nicer animation and i either learning on creating own games...It really cool...More animation test coming soon...

NOTE:SO LONG I'M NOT UPDATING MY BLOG...SORRY FOR MY FOLLOWER...BUT I MIGHT BE BACK SOON.... 

Friday, November 12, 2010

Update Seminggu !!!

            Sorotan sepanjang minggu ini adalah berkaitan dengan diri ku,sukan dan perkembangan terkini dunia....


MY LIFE 


    Bagi diriku..Minggu ni aku tak buat apa2 pon..Just play my game and training bola sepak...itu je..tak da yang begitu menarik minggu ni...

SUKAN  

 Minggu ini menyaksikan Pasukan bola sepak Malaysia menentang Gergasi Asia JEPUN...Tanpa kelibat pemain2 berbisa seperti Baddrol Bahtiar,Fakri Saarani,Safee Sali,Zaquan Adha dan hampir kesemua skuad utama negara yg memenangi pingat emas sukan SEA...K Rajagobal berhadapan dengan cabaran paling sukar...Dengan terpaksa menurun muka2 muda untuk berdepan gergasi asia itu menyaksikan Malaysia tumbang 2-0 di tangan JEPUN...Namun prestasi Malaysia dikatakan lebih bagus berbanding tuan rumah CHINA yg tewas 3-0 kepada lawan yang sama...Selepas ini Malaysia akan berdepan CHINA dan hanya memerlukan keputusan seri untuk mara buat pertama kalinya ke pusingan kedua sejak berpuluh tahun dahulu...Mampukah Malaysia...Segalanya dalam post akan datang...

DUNIA 

  Letusan Gunung Berapi di INDONESIA memaksa Presiden Barrack Obama menyingkatkan lawatannya ke negera itu...Lebih teruk Rakyat INDONESIA sendiri membuat kain rentang menghalau PRESIDEN AMERIKA itu...Satu tamparan hebat buat INDONESIA kerana menjadi negara ASIA Tenggara PerTAMA yg menghalau Presiden Amerika itu...Lebih gusar,tindakan itu mencerminkan sikap rakyat INDONESIA  yg sukakan pergaduhan dan bukannya diplomasi....Renungkanlah.....


Sekian Update seminggu...Next Post  19 NOV 2010....

Thursday, November 4, 2010

Kenangan 2010!!!





                    Tahun 2010 adalah tahun yg tidak dapat ku lupakan sampai bila2...Tahun ini dah banyak mengajar aku supaya lebih bijak dan berani menempuh cabaran...Buat pertama kalinya tahun ini aku start couple and tahun ini jugak lah aku clash...LOL... :( 

               Mungkin terlalu awal untuk itu but for me as a teen,life must go on...Tahun ini jugak menyaksikan impian aku untuk memiliki laptop,videocam dan PS2 tercapai..Syukurrr...But still have two things in my mind yg belum tercapai...Dad i want my own roooommm,takmo share dgan adek ku...Sebab aku jenis yg TAK SUKA SHARING....

             Oh ya,tahun ini menyaksikan for the first time in my life aku dah terer main guitar wokkk...Terer la jugak...Thanks paksu...Band Beat For Teen pon dah mula bergerak setapak demi setapak...Next year B4T adalah Band Rasmi Sekolah....

             TaHUN INI jugalah aku menduduki PMR...Perghhhhh...PERIT,PIRIT,CIRIT dibuatnya....2010 juga menyaksikan kebangkitan aku dlm study...Last time aku duduk kelas elit atau kelas A adalah pada darjah 4 and lepas tu asyik kelas B jer....

            Cerita pasal kelas 3RK Perdana...Pada mulanya aku sangka aku tak akan terpilih kerana kelas itu elit,lain la dengan aku belit...hhaha...But kalau HENDAK SERIBU DAYA 
aku terus berusaha dan berjaya masuk kelas tu...For first time aku rasa layakkah aku berada di kelas yg elit ini...Aku rasa sangat underdog dan terpinggir...SO I STUDY HARD AND PROOF THAT I WORTH FOR 3RK PERDANA WHEN I GET TOP 10 IN MY CLASS... :)

            Moral of this post is i have learn alot of new thing this year...I will never forget this 2010 year....I LOVE 2010

Sekian update....next update 12 NOV 2010... Follow and support my blog.... :)

Wednesday, November 3, 2010

I'm Back....!!!

     After taking so long to recreate this blog i'm thinking to change a few things...Mainly is this blog is no longer as personal blog for me but as offical blog for community...If you dont mind give us some comment and follow our blog...that would be awesome...HADIFFLIFE now is not just about Hadiff anymore...It more about the whole thing that going on in this arena...I'll give my opinion on sports,political and everything that is intresting...SO MAKE SURE TO STAY TUNE WITH THE NEW HADIFF LIFE...


Update:THIS BLOG ONLY UPDATE ONCE IN WEEK(FRIDAY)!!!

Wednesday, September 15, 2010

Am I Ready???

                Yeaah...Adakah aku bersedia untuk menghadapi PMR yg akan berlangsung lebih kurang 2 minggu dari skarang...Jawapannyer adalah 50-50 la...hahaha...Sebenarnya aku tengah berfikir satu pelan yg sungguh dasyat supaya aku berjaya dalam PMR...Bukan meniru daa...Tapi study group maybe...

               Sistem cara aku belajar pun perlu lebih disiplin...No more Pro Evolution Soccer 2010(PES2010) and no more entertainment...Study...Study...Study...Cam boring ja bunyinya...haduhhh....Tapi demi masa depan bangsa dan negara...Aku akan lakukan...

             Pernah juga aku terfikir...Camna la result aku nanti...Aku punya target tak tinggi pun...Just 6A2B je...Or 7A1B...Insyaallah aku akan cuba get the result not only for my self but for my family either...

My PMR Statistic

 -BM-Paling consisten A...
-BI-Tak menentu..Ada A..Kejap2 B..even C pun pernah...hurmm
-GEO-Paling consisten A...
-SJH-Tak menentu juga..But the last exam i got A..hehe...
-IM-Paling consisten B...Sepanjang tahun ni..Aku tak pernah dapat selain dari B..
-SC-Mula2 A...lepas tu..Asyik B jer....hurmm
-KH-Perghh..Subjek ni kalu tak dapat A..aq tak tahu la...40% dah dlm tangan...
-M3-Subjek killer untuk ku..Aku target B je...

Sekian update..